Auskarai

Auskarai buvo praktikuojama per amžius. Iš tiesų, seniausias mumifikuotas kūnas, rastas Austrijos ledyne, turėjo pravertą antakį. Moterys 1890 pradurdavo spenelius, ausis ir nosį,  tai buvo daroma beveik kiekvienoje kultūroje visame pasaulyje.

Įvėrimas šautuvo pagalba

Daugelyje valstybių, pavyzdžiui JAV, yra nelegalu naudoti auskarų šautuvus veriant auskarus į bet kurią vietą, išskyrus ausies spenelio dalį. Auskarų vėrimas panaudojant šautuvus patenka į aukšto rizikos lygio grupę, tai gali sukelti mėlynės, audinio pakenkimus ir sunkumus gydyti. Visi vėrimai turi būti daroma su nauja, sterilia, tuščiavidure profesionalia adata. Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų “ ar labai skauda?“. Skausmas yra santykinis dalykas, žinoma, bet daugeliui žmonių atrodo, kad šis skausmas trunka tik kelias sekundes.

Sterilumas

Auskarą veriant, reikia padaryti atvirą žaizdą odoje, ko pasėkoje gali atsirasti infekcijos. Profesionalios auskarų studijos turi įrangą ir įrenginius, viską atlieka sterilioje aplinkoje, kad būtų panaikinta galimybė užsikrėsti tokiomis ligomis kaip hepatitas C ir B, tuberkuliozė ir ŽIV. Visada verkitės auskarus tiktai pas geros reputacijos, švarios auskarų studijos specialistus.

Bamba

Jūsų vidaus organai yra gerai apsaugoti pilvo raumenų sluoksniu. Kai jūsų bamba pradūrinės, auskarų vėrimo meistras naudosis žnyplėmis, tad galite būti tikri, kad tik oda bus pradurta, neliečiant pagrindinių raumenų ar kitų audinių.

Antakiai

Antakių auskarų vėrimo vieta sudaryta iš virš antakių esančios odos. Vėrimas negali būti tiek pakankamai gilus, kad pažeistų nervus.

Alkoholis prieš procedūrą

Tiesą sakant, alkoholis gali padidinti intensyvaus kraujavimo tikimybę.

Pasekmės

Daugumoje atvejų, laikui bėgant, skylutės puikiai užgyja.